Albadol Syrup

Lehtëson dhimbjen menjëherë!

Përmbajtja: Ibuprofen 100 mg/5 ml

Prindërit e dijnë, se kur fëmijët e tyre ftohen nga gripet sezonale, qeset me një dozë të vetme shurupi ndihmojnë që ftohja të tejkalohet shumë shpejtë.

Forma famaceutike: Shurup.

Përdorimi: Albadol® mund të përdoret për lehtësimin e dhimbjeve, lehtësimin e ënjtjes, etheve dhe inflamacionit në sëmundjet siç janë osteoartriti, artriti reumatoid (duke përfshirë edhe artritin reumatoid juvenil ose sëmundjen Still).

Paketimi: Shishe 100 ml.

Dozimi

Albadol® shurup nuk rekomandohet t’u jepet fëmijëve që kanë peshë më të vogël se 7 kg.​

​Fëmijët e moshës:
3 – 6 muaj, një doze prej 2.5 ml, 3 herë brenda 24 orëve

6 – 12 muaj, një doze prej 2.5 ml, 3 – 4 herë brenda 24 orëve

1 – 3 vjet, një doze prej 5 ml, 3 herë brenda 24 orëve

4 – 6 vjet, një doze prej 7.5 ml, 3 herë brenda 24 orëve

7 – 9 vjet, një doze prej 10 ml, 3 herë brenda 24 orëve

10 – 12 vjet, një doze prej 15 ml, 3 herë brenda 24 orëve

Doza duhet të jepet përafërsisht çdo 6 deri në 8 orë (ose me një minimum prej 4 orësh ndërmjet çdo doze nëse kërkohet).

Nëse temperatura nuk ulet, konsultohuni me mjekun tuaj.

Nëse në fëmijët e moshës 6 muajsh ky bar kërkohet për më shumë se 3 ditë, ose nëse simptomat përkeqësohen duhet konsultuar me mjekun tuaj.

Është e rëndësishme që para çdo përdorimi shishja të tundet