Migrena

Çfarë duhet të dini?

Duke qenë një i sëmurë me migrenë mund të jetë një përvojë e vetmuar. Është një dhimbje që shumë njerëz e kanë të vështirë për të kuptuar. Por a e dini se ka gati 8 milionë njerëz në Britani të Madhe që vuajnë nga migrena? Ja disa këshilla për migrenën dhe si të merren me të.

Çfarë është një migrenë?

Një migrenë është rezultat i ngushtimit të enëve të gjakut në tru dhe në pjesën e prapme të kokës dhe të qafës. Ju do të dini kur keni një migrenë për shkak se, keni dhimbjet e fortë si forme e sulmit në anën e kokës, ju mund të keni edhe çrregullime vizuale (e njohur si ‘aura’) dhe sëmundja.

Çfarë i shkakton ato?

Askush nuk e di saktësisht se çfarë e shkakton migrenën. Disa njerëz kanë migrenë, kur janë të stresuar.

Të tjerë konsiderohet si një reaksion alergjik të llojeve të ndryshme të ushqimit.

Nëse ju dyshoni se dieta mund të jetë shkaktar i sulmeve tuaj migrenë, ju mund të ndiqni një dietë të eliminimit. Nëse ju bëni këtë dhe ju nuk keni sulm për një kohë, atëherë është e mundur një alergji ushqimore mund të jetë përgjegjës për migrenën tuaj.

Nëse besoni me siguri, ushqimet e dyshuara futni në dietën tuaj çdo dy ditë. Nëse keni një migrenë pas të hani një ushqim të caktuar , ju mund të keni gjetur fajtorin!

Shihni mjekun tuaj për migrenë për të marrë një diagnozë të saktë.

Si mund të parandaloni sulmet e migrenës?

Çdo ditë mjekësia moderne përparon gjithnjë e më shumë për atë çka e shkakton migrenën. Dhe një ditë , migrena mund të jetë një gjë e së kaluarës. Deri atëherë, ka disa gjëra të thjeshta që mund të bëni për të ndihmuar të jetoni me lehtë.

Ndërto mbështetjen tuaj

Vendosu së bashku ne një ekip mbështetje për miqtë, familjen dhe kolegët e punës që mund të te kenë një sulm migrene dhe kërkojnë ndihmë nga ti. Tregoni atyre se çfarë shkakton migrenën tuaj dhe çfarë mund të bëjnë ata për te përballuar më lehtë një sulm te migrenës.

Qëndro i përgatitur kur ju jeni jashtë dhe rreth

A e dini se në qoftë se ju Shtyni marrjen e ilaçeve qetësues të dhembjes, kur migrena fillon, aftësia e stomakut tuaj për të përthithur ilaçin më vonë mund të reduktohet? Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ju të mbani një qetësues të efektshëm dhe të shpejtë – ne veprim, si produktet e Dolofix-it, me ju në çdo kohë atëherë ju mund të merrni ndihmë shpejt sapo që ju të filloni të keni një sulm te migrenës

Planet e emergjencës në shtëpi

Krijo një plan për një rregull ushqimore për migrenë. Për shembull, të ketë furnizime ushqimore emergjente në frigorifer, ato qe janë te nevojshme për ushqim gjate sulmeve te migrenës.

Mbijetesa në punë

Një migrenë mund te vije në çdo kohë. Pra, çfarë mund të bëni nëse ju jeni në punë dhe ju ndjeni një zhvillim migrenë? Së pari të përpiqeni për të rregulluar ndriçimin në tavolinën tuaj, për të reduktuar ndriçimin ne ekranin e kompjuterit tuaj – kjo mund të jetë arsyeja e migrenë-së tuaj ka filluar. Nëse kjo nuk ndihmon, shifoni nëse ka një dhomë ku ju mund të shkoni dhe të shtriheni për gjysmë ore. Nëse ju mendoni se presioni i punës është duke shkaktuar migrenën tuaj, ndoshta ju duhet të negocioni një stil tjetër pune me shefin tuaj