Dhimbjet e Shpines

Çfarë duhet të dini?

Dhimbje mbrapa apo dhimbjet e shpinës janë një problem shumë i zakonshëm : deri në 80 % e njerëzve vuajnë nga ajo në një kohë në jetën e tyre. Edhe pse dhimbjet e shpinës janë problem i zakonshëm, ajo që është shkaktar I kësaj dhimbje ndryshon nga një person në tjetrin. Ndiqni me poshtë mundësitë për te parandaluar këto dhembje:

Çka shkakton dhimbje shpine?

Shumica e njerëzve kanë dhimbje shpine nga lodhja muskujve ose ligamenteve. Por disa shpine mund të vijnë nga një lëvizje e papritur. Disa nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes mbrapa janë:

  • Lëvizje e gabuar
  • Qëndrim i keq
  • Fjetje ne dyshek jo të përshtatshëm
  • Të jesh mbi peshë
  • Pasiviteti

Si mund të lehtësoni dhimbjet e shpinës?

Aplikimi I ndonjë pako të ftohtë ose sprej te ngrire për dhembjen e muskujve mund të ndihmojë për të lehtësuar dhimbjen tua. Ju mund të dëshironi të provoni burimet e ngrohjes , ( si një dush të nxehtë apo apo Dolofix Muscular është zgjidhja me ideale).

Kur duhet të vizitoni mjekun tuaj?

Ju lutem vizitoni mjekun tuaj nëse ju mendoni se diçka është ndryshe nga zakonisht, ju jeni në dhimbje të forta apo dhimbja juaj zgjat për më shumë se 3-5 ditë.

Këshilla për shmangien e problemeve mbrapa

Qëndro Korrekt: Duke mbajtur shpinën drejt, bëj gjunjët deri sa të jeni në të njëjtin nivel me objektin, pastaj ngriti ngadalë , në mënyrë të qëndrueshme të kontrolluar, duke përdorur këmbët tuaja.

Kontrolloni pozicionin e shoferit : gjunjët nuk duhet të pushojnë më të lartë se sa ijët tuaja. Nëse kjo ndodh, ulu mbi një jastëk.

Shmangni lëvizjet gjarpëruese…

Shiko pozicionin tënd: Rrini drejt sa te jetë e mundur dhe ndonjëherë vendosja e një peshqiri lartë mbi supet tuaja mund të ndihmojë ne lehtësim të dhembjeve.

Shmangni qëndrimin e keq për një kohë të gjatë…

Të keni kujdes në pesha të rënda: peshat shumë të rënda dhe peshat vetëm në njërën anë, rrisin mundësinë për dhimbje shpine.