Dhimbjet e Qafes

Çfarë është ajo?

Fibrositis ose fibromyalgjia janë termat e përdorur më së shpeshti për ngurtësi te muskujve. Kjo dhimbje mund të ndihet kudo në trup, edhe pse zonat e prekura më së shpeshti janë supet, qafa, shpina, këmbët dhe gjunjët.

Çfarë e shkakton atë?

Është e vështirë të dini saktësisht se çfarë e shkakton fibromyalgjinë. Disa njerëz kanë dhimbje pas një sëmundje virale , të tilla si gripi , të tjerë thonë se problemi fillon kur ata kanë një stërvitje të re . Është menduar gjithashtu të jetë shkaktuar nga qëndrimi I keq ose tensionimi i muskujve

Çfarë mund të bëni për të lehtësuar Fibromyalgjinë?

  • Palestër me ushtrime të rregullta
  • Bëni vetes një masazh ne zonën ku keni dhimbje të muskujve
  • Kontrolloni qëndrimet tuaja, të jene ato sa më korrekte
  • Bëni ushtrime të lehta për çdo ditë , si ecje ose not
  • Relax në një banjë të ngrohtë
  • Apo duke përdorur një qetësues te dhimbjeve sic është – Dolofix Muscular