Dhimbjet Musculare

Çfarë duhet të dini?

A jeni rrëzuar ndonjëherë duke luajtur futboll apo ndonjë sport tjetër? Ose ndjeni veten te lodhur pas punë apo në shtëpi ? Ju nuk jeni vetëm , miliona njerëz çdo vit lëndohen duke luajtur sporte te ndryshme , ose gjatë kryerjes ditë-për – ditë të detyrave në punë ose në shtëpi . Zbuloni më shumë rreth dhimbjes muskulore dhe se si ti kapërceni ato:

Çfarë është një tërheqje muskulore ose ndrydhje?

Një tendosje është kur një muskul , tendinë ose ligament është tërhequr apo amortizuar deri ne mbarim te tij. Një lëndim është i njohur si një ndrydhje kur muskujt , tendinët ose ligamentet janë shtrirë ose tërhequr rëndë

Si duhet të trajtohet një ndrydhje apo tendosje?

Për lëndimet sportive , përdorni këto parime:

Nuk është e rekomanduar të bëni një punë të tensionuar muskujve

Varësisht nga dhimbja, ju vendosni në pozitën që e kërkojnë muskujt e tendosur

akull

Vendos vetes një qese me bizele të ngrira ose sprej te ngrire. Pastaj aplikoni atë disa orë ne vendin e lënduar për 2-3 ditë. Kjo ndihmon për të reduktuar ënjtjet.

ngjesh

Ne vendin e lënduar në zonën e prekur shtyp ose lidhe me një fashë.

Ju gjithashtu mund te merrni në konsideratë duke përdor një qetësues që përmban ibuprofen -përbërës aktiv që mund ta gjeni tek produktet e Dolofix – për shkak se ai mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve dhe për të reduktuar ënjtjen

Kur duhet të shkoni te mjeku?

Ju lutem vizitoni mjekun tuaj nëse keni më shumë dhimbje , një muskul ose të përbashkët është shumë i fryrë, apo lëvizja juaj është shumë e kufizuar.