DoloKids Syrup

Со Долокидс температурата и треската ми ги нема.

Парацетамол 120 mg/5 ml

Долокидс ја ублажува болката во никнувањето на забите, болки во грлото, болки од друга природа, како и ја намалува температурата поврзана со настинка, грип и инфекции на респираторниот тракт.

Како да користите долокиди?

Dolokids е индициран за орална употреба.

Дозите треба да бидат оддалечени најмалку 4 часа.

Пакување  : шише од 100 ml

Дозирање

Дозата на парацетамол зависи од возраста и телесната тежина на детето.

Деца на возраст:
2 – 5 години, доза од 5 ml, 4 пати во рок од 24 часа

5 – 8 години, доза од 7,5 ml, 4 пати во рок од 24 часа

8 – 11 години, доза од 10 ml, 4 пати во рок од 24 часа

Не давајте повеќе од 4 дози во 24 часа.

Оставете најмалку 4 часа помеѓу дозите.

Не давајте повеќе од 3 дена без консултација со вашиот лекар или фармацевт.

Важно е да го протресете шишето пред секоја употреба