DoloHOT

Долохот, грипот ќе го нема!

Парацетамол 500 mg + Псеудоефедрин HCl 60 mg + Хлорфенирамин малеат 4 mg

DoloHot помага против симптомите на настинка и грип.

Помага против:

  • Ладење
  • Грип
  • Алергиски ринитис (назална конгестија)
  • Кивање
  • Црвенило на носот
  • Главоболки

Фармацевтска форма:   Шумливи гранули за перорална суспензија

Употреба:   DoloHot  ®   може да се користи за ублажување на симптомите на настинка, грип и алергиски ринитис како што се назална конгестија, зголемен назален исцедок, кивање, црвенило на носот и очите, чувство на печење во очите, зголемено наводнување, болка во синусната регија, главоболка, болки во грлото, висока телесна температура и слично.

Покрај тоа, се користи за да се спречи развој на симптоми на алергиски ринитис.

Дозирање

Возрасни, постари лица и деца над 12 години: 1 кесичка на секои 8 часа, по потреба.

Не земајте повеќе од 4 кесички за 24 часа.

Не давајте на деца под 12 години.

Не ја надминувајте пропишаната доза.

Доколку симптомите перзистираат или се влошат, треба да се консултирате со вашиот лекар или фармацевт.