DoloFix Ноќ

Помага за мирен сон

Парацетамол 500 mg + Дифенхидрамин HCl 25 mg

DoloFix Night® се користи за брзо и ефикасно ублажување на треска, болка поврзана со настинка и грип, главоболка, забоболка, болки во грбот, болки во мускулите, како и ревматски и менструални болки.

Дифенхидрамин може да предизвика поспаност, така што овој производ треба да се зема само пред спиење

Дозирање

Возрасни (вклучувајќи ги и постарите) и деца на возраст од 12 години и повеќе: 
Земете 2 таблети околу 20 минути пред спиење.
Не земајте повеќе од 2 таблети во една ноќ. 
Не земајте повеќе од 10 последователни ноќи без консултација со вашиот лекар.
Кога користите DoloFix Night® пред спиење, можете да користите други таблети кои содржат парацетамол во текот на денот, но не користете повеќе од 4.000 mg парацетамол (вклучувајќи го и овој производ) во секое 24 часа со најмалку 4 часа помеѓу дозите.

Не се препорачува за деца помлади од 12 години, освен кога е препорачано од лекар

Пакување: 10 таблети