Започнете го денот без болки во мускулите!

Парацетамол 325 мг + Хлорзоксазон 300 мг

Dolofix Muscular ® е релаксант на скелетните мускули што се користи за ублажување на тешки грчеви на скелетните мускули и болка секундарни на трауматски повреди на мускулите, болки во долниот дел на грбот, фиброзитис, мијалгии, тортиколис.

Помага против:

  • Мускулна болка
  • Релаксант на скелетните мускули
  • Трауматска болка во мускулите
  • Фиброзитис, мијалгии, тортиколис

Dolofix Muscular е релаксант на скелетните мускули кој се користи за ублажување на спазам или силна болка на скелетните мускули поврзани со трауматски мускулни повреди, болки во долниот дел на грбот, мијалгија, тортиколис и други.

Комбинацијата на парацетамол/хлорзоксазон дуо во една таблета како Dolofix мускулест, едноставна, економично достапна, е најидеалната комбинација за лекување на болки во мускулите.

Дозирање

Возрасни и деца над 12 години – 1 до 2 таблети да се земаат 3 или 4 пати на ден во интервали не пократки од 4 часа, до максимум 8 таблети во рок од 24 часа.

Деца од 6 до 12 години – половина до една таблета да се користи 3 или 4 пати на ден во интервал не пократок од 4 часа, до максимум 4 таблети во рок од 24 часа.