Ги запира менструалните болки!

Ибупрофен 400 mg + Парацетамол 325 mg.

DOLOFIX MENSTRUAL® се користи за ублажување на умерени до силни болки поврзани со мигрена, главоболка, менструални болки, мускулни и ревматски болки, несериозен ревматоиден артритис, забоболка, настинки, грип, болки во грлото и треска.

  • Намалување на болката
  • Олеснување на воспалението
  • Намалување на треска и температура
  • Менструални болки

Што е ибупрофен?

Ибупрофен спаѓа во групата на лекови наречени нестероидни антиинфламаторни лекови (НСАИЛ). Работи така што го блокира дејството на супстанцијата во телото наречена цикло-оксигеназа (COX). Цикло-оксигеназата е вклучена во производството на различни хемикалии во телото, од кои некои се познати како простагландини. Простагландините се произведуваат како одговор на одредени повреди и болести, кои предизвикуваат болка, оток и воспаление.

НСАИЛ го блокираат производството на овие простагландини и затоа се ефикасни во намалувањето на воспалението и болката.

Ибупрофен, исто така, ја намалува треската со намалување на производството на простагландини. Треската е поврзана со зголемување на простагландините во мозокот, а овие простагландини предизвикуваат зголемување на телесната температура. Со намалување на простагландините во мозокот, ибупрофен ја намалува телесната температура и на тој начин ја намалува треската.

Што е парацетамол?

Парацетамолот делува како седатив со тоа што влијае на телесните хемикалии, како што се простагландините, така што парацетамолот го блокира производството на простагландини во телото. Се смета дека парацетамолот ја намалува треската со тоа што влијае на областа на мозокот што ја регулира температурата на нашето тело. Парацетамолот се користи за краткотраен третман на блага до умерена болка, како што се главоболка, мигрена, забоболка, болки во грлото, мускулна и ревматска болка, несериозен артритис, болки во грбот (болки во долниот дел на грбот). , тензии и периодични болки. За симптоми на настинка и грип.

Потреба за комбинација - Dolofix Menstrual

Бидејќи производите како парацетамол и ибупрофен се нестероидни антиинфламаторни лекови (НСАИЛ), кои ги блокираат простагландините, кои ги зголемуваат контракциите на матката за време на менструацијата, тогаш оваа комбинација на Dolofix Menstrual е најефективната и најефективната комбинација за менструални болки, а оваа комбинација исто така ја контролира воспалителни фактори кои можат да доведат до зголемено крварење за време на менструалниот циклус.

Dolofix Menstrual може да се користи и за ублажување на блага до умерена болка поврзана со мигрена, главоболки, забоболки, ревматски и мускулни болки, несериозни болки во артритис, настинки, грип, болки во грлото и треска.

Дозирање

Возрасни и деца над 18 години една таблета со вода и храна до три пати на ден. Помеѓу дозите треба да има најмалку 6 часа.

Не земајте повеќе од 3 таблети во 24 часа.