DoloFix Грип

Полесно преболете го грипот!

Парацетамол 325 mg + Хлорфенирамин 2 mg + Фенилефрин 5 mg.

DoloFix Grip се користи за ублажување на симптомите поврзани со настинка и грип, вклучувајќи болки, главоболка, болки во грлото, треска. Ја намалува иритацијата на носот предизвикана од настинки и дава олеснување.

  • Олеснување на симптомите на настинка и грип.
  • Олеснување на болка, главоболка, болки во грлото и треска.
  • Олеснување на иритираните носови и прекумерното лачење од носот.

Што е хлорфенирамин?

Хлорфенирамин е антихистамин кој ги намалува ефектите на природната хемикалија хистамин во телото. Хистаминот може да предизвика симптоми на кивање, чешање, насолзени очи и течење на носот.

Што е фенилефрин?

Фенилефринот е деконгестив кој ги намалува или стеснува крвните садови во носот. Кога овие крвни садови се шират, односно зголемени, може да предизвикаат назална конгестија (во тој случај носот врие).

Потреба за комбинација - Dolofix Grip

Комбинацијата на парацетамол, хлорфенирамини и фенилефрини се користи за лекување и ублажување на симптомите поврзани со настинка и грип, вклучувајќи болки, главоболка, треска, болки во телото, црвенило и се користи за лекување на течење на носот или кога врие, ја намалува иритацијата на носот, кивање, чешање. , насолзени очи и конгестија на синусите предизвикани од разни алергии или обична настинка или грип

Дозаг

Возрасни, постари лица и деца над 12 години Една до две таблети на секои 4 часа, по потреба.

Не земајте повеќе од 8 таблети (4 дози) за 24 часа.