DoloFix форте

Веднаш ја ублажува болката!

Парацетамол 750 mg

DOLOFIX Forte може да се користи за ублажување на блага до умерена болка, вклучувајќи главоболка, мигрена, невралгија (прободувачки нервни болки), забоболка, болки во грлото, менструални болки, симптоматско олеснување на ревматска болка и болки во грбот. мускули, болки во ијатичниот нерв, лумбаго, оток и вкочанетост на зглобовите.
Парацетамолот може да се користи и за ублажување на симптомите на настинка и грип и намалување на треската.

  • Олеснување на силни болки како што се: главоболки, мигрена, болки во грлото, забоболки, менструални болки, болки во мускулите итн.
  • Намалување на треска и температура
  • Олеснување на симптомите на настинка и грип

Dolofix Forte се користи за ублажување на помали болки од:

Главоболка, мигрена, невралгија, забоболка, суво грло, менструални болки, ревматски и мускулни болки, ишијас, лумбаго, оток и вкочанетост на зглобовите. Може да се користи и за ублажување на симптомите на настинка и грип, како и за намалување на треската

Дозирање

Возрасни и деца над 12 години – 1 или 2 таблети до 4 пати на ден, по потреба

Не земајте повеќе од 8 таблети во 24 часа