Прашање и одговор

Кои се активните состојки на Dolofix?

Сите производи на Dolofix се базираат на парацетамол, како активна супстанција, која спаѓа во групата на лекови наречени аналгетици, како и во комбинација со други состојки кои ги направија производите на Dolofix разновидни и кои влегоа во опсегот на OTC производите (без рецепт. ).

Колку е безбеден Dolofix?

Dolofix е генерално безбеден кога се користи според упатствата на неговата етикета.
Прочитајте повеќе за производите на Dolofix!

Кој ќе ми каже каков аналгетик да користам за мојата болка?

Фармацевт или кога болката не поминува долго време, тогаш ве молиме консултирајте се со вашиот лекар.

Кога треба да користам производи од Dolofix?

Толку брзо што само може да ја почувствувате болката.

Дали треба да јадам пред употреба?

Повеќето производи на Dolofix може да се земаат без или со храна.

Може ли Dolofix Muscular да се користи за време на бременост или доење?

Употребата на Dolofix Muscular за време на бременоста се препорачува само кога користа е поголема од ризикот.
Истото важи и за доилките.

Може ли Dolofix Grip да се користи за време на бременост или доење?

Само кога придобивките се поголеми од ризикот. Консултирајте се со вашиот лекар за ова.
Не се препорачува за доилки.

На која возраст може да се користи Dolofix menstrual?

Dolofix Menstrual може да се користи од 18-годишна возраст.

Ако заборавив да ја користам препорачаната доза, што треба да направам?

Ако сте заборавиле да го користите, земете го веднаш штом ќе се сетите, ако не поминало многу време од моментот кога сте заборавиле, најмалку два часа.
Не земајте двојно поголема доза од препорачаната, туку вратете се на редовна употреба на дозите.