За нас

Долофикс содржи парацетамол како активна супстанција. Парацетамолот има аналгетски и антипиретик ефект. Парацетамолот брзо се апсорбира во гастроинтестиналниот тракт при орална употреба. Повеќето луѓе се запознаени со парацетамолот како лек против болка и треска.

Речиси отсуството на несакани ефекти во гастроинтестиналниот тракт, безбедноста и неговата употреба кај сите возрасни групи гарантираат дека парацетамолот секогаш останува во преден план и е класичен аналгетик.

Парацетамолот за прв пат беше употребен во клиниката во 1955 година во Соединетите Американски Држави (САД).

Тој е ефикасен лек за ослободување од болка и намалување на треска, широко користен во многу индикации и дози.

Главната употреба на DOLOFIX!

DOLOFIX се користи за блага болка и масажа како што се:

 • right
  Болка во увото
 • right
  Треска
 • right
  Главоболки
 • right
  Мигрена
 • right
  Блага до умерена болка
 • right
  Реакции по вакцинацијата
 • right
  Остеоартритис
 • right
  Забоболка и
 • right
  Температурата

Каде и како можете да го набавите DOLOFIX?

DOLOFIX спаѓа во категоријата OTC лекови (лек кој може да се зема без лекарски рецепт).

Долфиксин може да се најде во неколку форми и дози на пазарот како таблети, сирупи, кесички

DOLOFIX

 • 500mg
 • Forte 750mg
 • Muscular
 • Night
 • DoloHot

DOLOKIDS

 • 120 mg / 5 ml
 • 200 mg / 5 ml

ALBADOL

 • 100 mg / 5 ml
 • Plus