Треска

Што треба да знаете?

Треската е позната како знак на болест уште од античко време. Во многу случаи, треската сама по себе поминува и не треба да се грижиме. Можете да дознаете повеќе за треската подолу:

Што е треска?

Треска се развива кога температурата на вашето тело се искачува над нормалата (37,2 ° C) и како резултат на тоа телото реагира како заштитен механизам за борба против микробите (бактерии или вируси) кои се причина за температурата.

Кои се симптомите?

Симптомите кои вообичаено ја придружуваат треската вклучуваат:

  • Прекумерно потење
  • Загриженост
  • Треперење на телото
  • Болка во зглобовите и мускулите
  • Главоболка

Како можете да лекувате треска?

Важно е да пиете многу вода за да помогнете во замена на течноста што ја губите со потење. Исто така, важно е да се одморите.

За да ја намалите температурата, можете да се обидете да се туширате со млак или седатив кој содржи парацетамол или ибупрофен (во овој случај, производите на Dolofix се совршен избор).