Болка во вратот

Што е тоа?

Фиброзитис или фибромијалгија се најчесто користените термини за вкочанетост на мускулите. Оваа болка може да се почувствува насекаде во телото, иако најчесто зафатени области се рамената, вратот, грбот, нозете и колената.

Што го предизвикува?

Тешко е да се знае точно што предизвикува фибромијалгија. Некои луѓе имаат болка по вирусна болест, како што е грипот, други велат дека проблемот започнува кога ќе имаат нов тренинг. Исто така, се смета дека е предизвикано од лошо држење на телото или мускулна напнатост

Што можете да направите за да ја олесните фибромијалгијата?

  • Салата со редовни вежби
  • Направете си масажа во областа каде што имате болки во мускулите
  • Проверете ги вашите ставови, тие се максимално точни
  • Правете лесни вежби секој ден, како што се пешачење или пливање
  • Опуштете се во топла бања
  • Или да користите средство за ослободување од болка како што е Dolofix Muscular