Видови на болка

Аналгетици за деца

Болката е симптом кој многу често се појавува при повреди и болести во текот на детството, како и после секоја хируршка интервенција...

Температурата

Тоа е природен и здрав одговор на нашето тело против инфекции и го активира нашиот имунолошки систем.

Настинка и грип

Настинките и грипот се предизвикани од вируси кои го инфицираат горниот респираторен тракт (нос, грло, уши и синуси).

Мигрена

Мигрената е резултат на стеснување на крвните садови во мозокот и во задниот дел на главата и вратот...

Забна болка

Најчеста причина за забоболка, односно болка во вилицата и лицето е пулпитот – што значи...

Болка во грбот

Повеќето луѓе имаат болки во грбот поради замор на мускулите или лигаментите. Но, некои грбови може да потекнуваат од…

Треска

Треска е кога температурата на вашето тело се искачува над нормалното (37,2 ° C) доаѓа како одбранбен механизам за да помогне во убивањето на бактериите...

Периодични болки - менструални

Периодични болки се предизвикани од контракции на матката или утробата. За време на контракциите на матката, женското тело...

Болка во вратот

Тешко е да се знае точно што предизвикува фибромијалгија. Некои луѓе имаат болка по вирусна болест, како што е грипот...

Мускулни болки

Истегнување е кога мускулот, тетивата или лигаментот се влечат или амортизираат до точка каде што ...

Главоболка

Главоболката може да се појави во различни форми. Една минута можеш да се чувствуваш добро, следната минута...